Ett öppet brev till Nordea

Nordea är, föga förvånande, i blåsväder igen. Det verkar som att de förutom att hjälpa rika människor smussla undan pengar för att slippa betala skatt, även har en hobby att förstöra planeten och köra över urinvånare - fräscht.

Ännu fräschare är det väl att de vid (en tröstande nog, ganska massiv) kritik inte ens kan bemöda sig att svara på folks frågor utan helt simpelt copy-pastar sina pinsamma och ynkryggade svar.

"Om vi ser något vi anser behöver ändras..." är ju nästan ett skrattretande svar. Jag är, med tanke på deras fantastiska kunnighet om skatteparadis, relativt säker på att Nordea också kan använda Internet. Om något behöver ändras så är det hela jävla bygget av denna "pipeline". De säger också att de ska besöka USA för att möta representanter från de stammar vars mark nu är hotad, för att diskutera saken. Jag tycker nog inte man behöver diskutera saken mer. Polisen i USA har redan gjort det på sitt, i vanlig ordning ganska osmakliga, vis och det har resulterat i oskyldiga människors lidande och att USAs veteraner nu ställt sig som en mänsklig sköld.

Så, Nordea, om ni fortfarande känner att saken "behöver diskuteras" eller att ni "behöver deras syn på saken" så känner jag uppriktigt talat att vi behöver diskutera hur ofantligt jävla dumma i huvudet ni är. En 5-åring kan räkna ut hur stammarna ställer sig till detta. Jag är i och för sig ganska säker på att en 5-åring också förstår värdet av rent vatten och en oskadd planet, men det där kanske är ett sunt förnuft som försvinner när man blir bankman - vad vet jag.

Ni behöver inte samla information, ni behöver inte diskutera, ni behöver inte fundera. Står ni på någon annans sida än de människor som just nu är villiga att dö för sin rätt till rent vatten, då tycker jag att ni i nästa copy-pastade svar åtminstone kan ha ryggrad nog att låta det vara "Vi är kräk och avskum som värderar pengar högra än planeten och människors liv och vi skäms inte ens för det."

Vill ni spamma Nordeas inkorg kan ni göra det via greenpeace HÄR . Själv funderar jag på att ringa och fråga ut dem medan jag filmar hela spektaklet....

Gillar

Kommentarer