Enkla steg mot ett rikare och genuinare liv.

1. Ge dig ut i naturen. Är du en sådan som alltid håller dig i stadens sus och brus, som vill ha nära till bekvämligheter och ständigt ha människor i rörelse kring dig? Det är fullt förståeligt, det är en del av våran generation. Men att konstant leva kring rödljus, bilar, stressade människor, stökiga klubbar och reklamskyltar som prackar på dig en materialistisk levnadsstil eller ångest över att du inte har råd till den, är inget annat än skadligt för din själ, ditt välmående och ditt inre sanna jag. Det betyder inte att man måste flytta ut i skogen och leva utan el och kranvatte för att hitta sig själv, men om du ger den verkliga naturen en chans kommer du garanterat att hitta delar av dig själv du inte visste fanns, tankar du aldrig tänkt, främst för att du aldrig haft tid eller alltid blivit distraherad.

Tips:  Ge dig ut till närmsta promenadslinga, vik av från stigen, ta med dig något gott att dricka och sätt dig ner i fem minuter och se dig omkring. Hitta sedan 5 saker du kan se, 4 saker du kan röra vid, 3 saker du kan höra, 2 saker du kan lukta och 1 sak du kan smaka. Detta kallas för grounding och är också väldigt användbart vid ångestattacker.
 

2. Tänk på vad du äter. Uttrycker "du är vad du äter" må vara uttjatat men håller fortfarande. Dra ner på dåliga kemikalier och skräpmat, skippa köttet några dagar i veckan, ät mer grönt och försök att äta minst 2 riktigt färgglada mål om dagen. Det är viktigt att insidan mår bra. Tänk dig att det är din själ du matar när du äter. Vill du verkligen tynga ner den med fett, orimliga mängder döda djur och kemikalier som inte bara bryter ner din kropp utan även kan försämra din förmåga att tänka och agera som en självständig individ?

Tips: Börja med en vegodag i veckan och försök i alla fall under storhandlingen när du kanske ändå är i större butiker med större sortiment att handla så mycket ekologiskt du kan.  
 
3. Utveckla din naturliga intuition och magkänsla. I en värld fylld av propaganda och media är det svårt att veta vad som är sant och inte. Och vi många av oss har för länge sedan blivit hjärntvättade nog att tro på antingen det ena eller det andra, vi tror ofta att allting är svart eller vitt - för att det är vad vi blivit tillsagda. Tycker du om att läsa nyheter? Bra. Då är det dags att börja läsa fler. Ofta hämtar vi bara information från en källa, som vi alldeles för ofta tar för sanningen. Det är lätt att se i team aftonbladet vs Fria Tider. Men talar egentligen någon av dem sanningen? Är det verkligen så svart eller vitt? Vad säger EGENTLIGEN din magkänsla om det du läser. 

Tips: När du läser en nyhet som berör dig, titta då på flera källor. Även de du kanske egentligen tycker går emot din egna moral. Ta sedan åt dig av de olika vinklarna, försök tänka dig in i situationen som hänt själv och lyssna å den där inre rösten... hur tolkar du det som hänt, och varför?
 

Gillar

Kommentarer