En vanlig dag i livet

Varför bloggar jag så dåligt? well, det händer inte så mycket. Det är lätt att bli en sådan som fejkar gapflabb i en story på instagram, som pratar om möten och möjligheter och som bara visar upp den där ytan som säger att allting är roligt, skratt och bubbel. Det är bra med mig, väldigt bra faktiskt. Men det betyder också att jag är väldigt upptagen. Jag försöker hitta ämnen att skriva om men när livet går i 190 knyck finns det tyvärr lite rum för reflektion, det är synd. Det är någonting jag saknar. Ska banne mig ta mig tiden för det hädanefter. Kanske. Förhoppningsvis.

Anyway, på tal om yta och perfektion och det riktiga livet. Och i brist på annat att berätta om, så tänkte jag visa hur en vanlig dag ser ut för mig nuförtiden, en vanlig sketen tisdag i Mars. När vårsolen tittar fram då och då, fåglarna kvittrar och jag mest spenderar livet framför datorn.

Stiger upp någon gång mellan sju och åtta. Yrar runt tills jag hittar kaffekokaren och står sedan mest och stirrar som ett fån och undrar när jag ska bli den där solstrålen som stiger upp halv fem och yogar i morgonljuset och tycker livet är alldeles jävla underbart så fort fötterna nuddar golvet. Prognosen just nu? Aldrig. Arbetar på examensarbetet från sängen, sminkar mig framför TV:n. Kvart över elva. Kilar iväg till skolan för att göra en intervju för examensarbetet och glömmer givetvis böckerna jag skulle haft med mig. Räknar snabbt ut att tre gånger tio är trettio och undrar hur mycket böter man får ha på biblioteket innan man måste betala dem för att kunna låna nya böcker. Köper därefter en sushi i brist på annan lyx i tillvaron. Äter den tillsammans med främlingar på centralen och blir lika besviken som förr över att det inte är samma njutning att spendera en hundring där. Hem med tåget för att sätta sig och jobba. Telefonmöte med chefen och jag ligger minst en dag back i min egen planering. Mailar alla intervjupersoner och hoppas att de är snabba med att svara. Det är dem, jag kan förhoppningsvis börja skriva artiklarna redan imorgon.

Passar på att ta en selfie i spegeln i samband med kaffepausen. Man vet aldrig när man behöver en till bloggen, troligen imorgon. Bär en stor sjal för att dölja att min foundation råkade bli cirka tre lager för tjock och därför inte matchar kroppen. Klockan är sexton nollfem. Börjar transkribera gårdagens intervjuer, femton minuter tar nästan en timme, hur i helvete ska det här gå till? Har handledning på fredag, nästa vecka ska 80% vara klart, om jag inte väntar till nästa tillfälle. Examensarbete, fy fan vad man inte vill göra det igen. Kaffet kallnar eftersom jag glömmer bort att jag hällt upp det. Dags för kvällsmat. Löken är slut eftersom vi glömde köpa ny igår. Ställer in allt jag tagit fram för halloumi-stroganoffen igen och kollar igenom frysen. Broccolipuckar, potatis, bearnaisesås. Det får duga. De där puckarna är egentligen inte alls supergoda med bea men man vill ju äta vegetariskt och vara en god människa. Karmakonto och likes.

Äter kvällsmaten framför youtube med näsan i mobilen. Överväger att göra slut med sambon eftersom han inte kan äta som folk. Människor som sprutar ketchup på allt kan man fan inte lita på. Säger åt sambon att ta hand om disken medan jag städar hos djuren. Djuren får kvällsmat och katten tycker jag är minst en halvtimme för senat med den saken. Ägnar en stund åt att leka kurragömma med honom för att få honom att tycka om mig igen. Det går sådär. Jag vinner varje gång och han blir sur. Tappar upp badet och undrar var fan dagen tog vägen. Egentligen tvättade jag håret igår men eftersom mitt fake ass hår är risigt måste jag tvätta det igen för att det ska lägga sig. Unnar mig inpackning och body lotion. Lyx, tänker jag. Vem fan behöver sponsresor till Falkenberg strandbad?

En selfie till, eftersom tanken slog mig att jag faktiskt har något att blogga om. Verkligheten. Hur livet egentligen ser ut bakom alla pocahontas-citat och tillrättalagda bilder, bakom ögonblicken som döljer dagen. Lika bra att slå på stort. BH-lös och osminkad, rödflammig av det lite för varma vattnet. De tunna ögonbrynen som envisas med att vara både mörka och glesa, det hade varit bättre med något av det har jag tänkt. Startar datorn igen. För trött för att få någonting gjort men kollar ändå mailen en sista gång. Bloggar om det tråkiga och det fula som skapar allt det vackra. Dricker vatten, inte för att det är gott men för att min mamma alltid tjatat på mig. Har jag tur lyckas hjärnan varva ner. Då kanske jag kan avsluta dagen med en bok, som på bilden jag tog redan innan jag skrev detta inlägget. Som jag lika gärna kunde ha sagt att jag redan läst. Det är ju så det fungerar idag. Inspiration kallar dem det. Alla säljer det men vem köper?

Hur har er verklighet sett ut idag?

Gillar

Kommentarer

corneliavictoria
corneliavictoria,
Så härligt inlägg! avklätt, enkelt och vardagligt. Tack!!
nouw.com/corneliavictoria
Svatantrya
Svatantrya,
Åh, men tack själv för din kommentar! <3
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229