En vän och en svindyr juice

Se på fan, sade kärringen när hon steg utanför dörren och ut i världen.

Slängde på mig sminket för första gången på en vecka och drog mig in till Malmö för att möta en vän. Vi har inte setts på säkert två år och det är alltid lite stelt och nervöst och man vet inte var man ska börja. Det är så mycket som hänt. Vi lärde känna varandra en dimmig kväll på klubben, den där alla hängde då, senare möttes våra vägar igen och våra liv har flätats samman på de mest märkliga sätt. Några dekadenta men de flesta mest vackra. Han ligger mig nära hjärtat och det var så härligt att få krama om honom, få prata om hur livet är nu, som om inget av det andra hänt. Om framtiden och drömmar och om hur gött det inte är att vara full varenda kväll. Om att jobba för mycket, om att inte veta om man vill ha barn, om hur det gamla umgänget har splittrats och hur man inte längre orkar höra om det.

Vi satt där med varsin kaffe i handen, på Espresso House mitt inne i stan, men det kändes som om vi kunde varit var som helst. Det är få vänner man kan känna trygghet med trots att man fann varandra i kaos. Vi sade att vi skulle ses snart igen, att han skulle hälsa på mig i lägenheten nästa gång han kommer ner från Stockholm. Vi ska sitta på balkongen och dricka alkoholfri öl, jag vill att han lagar sushi eftersom han är bra på det. Det kommer säkert dröja länge innan det sker, kanske nästa sommar, kanske nästa igen. Men det spelar ingen roll, somliga vänner har man med sig ändå, om än på avstånd. Vi kramades hejdå och jag traskade vidare genom stan.

Dödade närmare en timme på Myrorna, köpte säkert alldeles för mycket. Studentrabatter ska man ta till vara på. I väntan på tåget köpte jag en juice för 66 kronor och tänkte att ibland får man unna sig. Bra dagar får man spendera av det man egentligen inte har. God energi kommer tillbaka. Så mycket vardagslyx paketerad i en regnig dag, en vän och en svindyr juice.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229