En glimt av våren

Det var inte alls lika varmt som det såg ut kan jag lova. Men det var ändå skönt att komma ut och få lite frisk luft. Man blir verkligen så mycket piggare av att komma ut en stund, andas, promenera mellan träden och höra fåglarna kvittra. Jag såg till och med små blommar! Mannen som kom gående med sin hund fick sig nog ett gott skratt när jag högt för mig själv utbrast "nej, nu jävlar är det vår!" och sprang fram med kameran i högsta hugg.

Det har blivit så himla fint vid promenadslingan mitt emot oss. När jag och Vikingen går där tillsammans brukar han alltid prata om hur de lekte där bland kullarna som barn och hur små träden var då. Tycker det är så mysigt att tänka på hur alla de där snorungarna växt upp i takt med träden, hur många livsöden de där träden har fått se. Sådant blir alltid så mycket tydligare i små byar på något sätt, och det får mig att känna mig hemma. Bya-unge som man är.

Värmde upp min frusna kropp med krabbelurer, vispgrädde, lönnsirap och nyponmarmelad (den godaste marmelad jag smakat - på riktigt).) Krabbelurer hör till när man varit ute i skogen. Det är en tradition sedan man satt på scoutgården och gjorde knopar. För er som inte ätit det innan är det som om en sockerkaka och en pannkaka bestämt sig för att dela livet med varandra. Jäkligt gott alltså. Kan lägga upp receptet lite senare om ni vill?

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,

Vackra bilder 😊

nouw.com/evelinarou
Bunny
Bunny,

ÄLSKAR KRABBELURER! Bara ordet i sig själv säger en hel del!!

bunnydrugz.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229