1a december 2017

Ni vet när man inte kunnat sova ordentligt på hela natten och sedan kämpat på hela dagen med en klump i magen? Och ovanpå allt det där så vet man att man måste ta tag i städning och vardagssysslor när man kommer hem?

Tänk er då att man kommer hem till ett städat OCH julpyntat hem! Åh, jösses. Det var nästan så jag fällde en tår som den blödiga kräfta jag är... Så nu har vi mumsat på lussebullar, skumtomtar, pepparkakor och glögg framför en film och bara myst en massa. Och jag som trodde att den riktiga julkänslan skulle infinna sig först på söndag... Åh, jag älskar julen! Jag älskar ljusen som lyser i mörkret, jag älskar all värme som de sprider, jag älskar raggsockorna och pepparkakorna och det vardagliga myset när vädret ändå håller en hemma.

Men jag tänker också alltid på alla de som är kvar i kylan och önskar att man kunde göra mer. Förra fettisdagen slogs jag av en tanke att baka semlor och dela ut till de hemlösa på stan men det blev aldrig av... Idag slogs jag av samma tanke och den här gången tänker jag göra något med den. En liten summa denna månaden kommer helt enkelt att få gå till lussebulle-budgeten för de som inte får vara med i värmen. Vad säger ni? En lussebulle och en värmande kopp kaffe, det kan vi avvara va? Om vi alla bestämmer oss för att glädja en person i veckan är det alltid något.

Man kan kanske inte rädda världen på en gång, men för att det ens ska hända måste man börja någonstans. ❤

Gillar

Kommentarer

wildfulness
wildfulness,
tycker det låter som en fantastiskt fin idé. <3
nouw.com/wildfulness
egoettu
egoettu,
Känner igen det där med att man blir helt tårögd när man kommer hem efter en overwhelming dag och hemmet är redan fixat så man kan chilla i soffan direkt. Och kärlek på dina fina tankar ♥
nouw.com/egoettu
Svatantrya
Svatantrya,
Men alltså, ja! Det är verkligen sådant som är kärlek <3 haha
nouw.com/svatantrya