Luciamorgon

Godmorgon jordlingar!
För att vara en person som i övrigt har väldigt svårt för diverse påhitt som claimats av religion och sedan målats med en massa efterhandskonstruktioner så är jag trots allt fantastiskt fjantig när det kommer till traditioner - jul är inget undantag och där ingår luciamorgon.

Så jag klev upp tjugo i sju för att koka en kopp te och duka fram frukosten framför Luciatåget, i vanlig ordning sedan början på 90-talet. Minns hur vi fick äta frukost i vardagsrummet som barn, hur vi alla syskon och mamma kröp upp i soffan och hade luciamys innan innan skolan. Som små gick vi luciatåg för mamma och pappa. Vi är fyra stycken och hade alltså tillräckligt många deltagare för att ha både lucia, tärna, stjärngosse och tomte. Åtminstone fram till att min äldsta lillebror blev för gammal för att lura på en strut och syrran motsatte sig att jag skulle vara Lucia varje år.

Nuförtiden kan jag inte fira morgonen med familjen och sambon är nog bara tacksam om jag inte sjunger för honom. Men traditionen om frukost framför tåget lever kvar.

Gillar

Kommentarer

Fitnessbyannabelle
Svatantrya
Svatantrya,
vintern när den är som bäst! 😊
nouw.com/svatantrya
Bunny,
Mysigast! Älskar Lucia!
bunnydrugz.blogg.se
Svatantrya
Svatantrya,
JA! Helt plötsligt var man någorlunda morgonpigg liksom... haha
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229