Vi köper saker vi inte behöver för pengar vi inte har

Black Friday. Konsumtionshets. En mobil som plingat till non stop sedan någon gång inatt. Sms och mail trängs i telefonen. Det är dags att shoppa. Det är knivset för halva priset, det är illasittande kläder med 25% rabatt, det är pryttlar och mojänger, mackapärer och lull-lull. Allt paketerat i fetstil och utropstecken.

Jag är, hur mycket det än tar emot, en jävla slav för konsumtionen. Jag älskar fina prylar, vackra kläder och take away-kaffe. Jag jobbar på att bryta mig loss men tröstar mig med att jag i alla fall köper det jag vill ha när jag vill ha det. Jag har sedan Black Friday-hysterin anlände till Sverige avskytt den. Till stor del för att jag är fruktansvärt lat gällande min inkorg och det tar mig flera månader att bli av med alla reklamutskick från mailen, men också på grund av den här blinda satans hetsen.

Jag handlade smink igår på "Black Weekend". Det var planerat. Min foundation tog slut för en vecka sedan och jag vill inte betala 350 spänn för den om jag kan få rabatt med lite tålamod. Det är det enda jag kommer köpa eftersom jag hade behövt köpa det ändå.

Det är fantastiskt med rea för de med tighta plånböcker, jag själv inräknad, men hur ekonomiskt blir det om vi handlar sådant vi inte behöver för pengar vi knappt har?

Jag har jobbat som säljare i sju år och om sanningen ska fram är jag inte direkt ett pro på det. Man blir nämligen sällan en bra säljare när man är plågsamt medveten om att det aldrig är en bra deal om det inte är något du behöver.

Hur tänker ni? Ska ni köpa något och har ni isåfall planerat det i förväg?

Gillar

Kommentarer

pippipafoto
pippipafoto,
Åkte in till Sundsvall idag för att handla lite mat, började bli tomt i kylskåpet eftersom vi inte våga köra tidigare pga ishalkan efter ovädret för ett par dagar sedan. Köpte mig faktiskt ett par nya tofflor. Har varit på väg länge men inte kommit till skott, Får jätte ont i knäna när jag går omkring i bara sockar inne och behövde något vettigt.
nouw.com/pippipafoto
Svatantrya
Svatantrya,
Men då var det ju något du behövde = en bra deal. Aldrig fel att unna sig heller men blir så chockad över hur mycket folk handlar bara för att det är billigt.
nouw.com/svatantrya
pippipafoto
pippipafoto,
Ja det hemskt, allt detta hysteriska handlande.
nouw.com/pippipafoto