Man känner sig aldrig så rik....

.. som när man plockar ut färskt bröd ur ungen. Som Ernst skulle ha sagt. Han är en vis man, en sann livsnjutare. Så fort jag lärt mig vara händig utan att skada mig själv på kuppen så ska jag bli som honom.

Hur har ni det idag? Vi kom aldrig ut och spelade biljard igår, istället blev det tacos och myskväll hemma hos en vän i Malmö. Sedan insåg vi att det var röd dag och fick springa för att inte missa sista tåget. Hade fan blodsmak i munnen, säger en del om hur dåligt flås jag har. Hujedamig.

Idag springer vi i alla fall inte. Idag skickar vi filer fram och tillbaka, gör lite ströjobb, pluggar och bakar bröd. Plockade nyss ut det här kesobrödet ur ugnen. ❤ Det är gjort efter svärmors recept och är en favorit hos Vikingen. Det är dessutom superlätt att göra!

Recept:

5 dl mjölk
500 gram keso
2 dl socker (man kan ha mindre om man vill)
100 gram jäst
1 tesked salt
12 deciliter vetemjöl
2 teskedar kardemumma

Smula jästen i en skål och häll i saltet. Rör om. Värm mjölken till 37 grader och häll på jästen. Häll på sockret och rör om. Tillsätt kardemumman och keson och rör om. Tillsätt sedan mjölet lite i taget och rör om mellan varven. Smörj en braspanna och bred ut smeten - grädda sedan i ugnen på 250 grader tills brödet blivit ljusbrunt. Dela brödet i bitar och ät som du vill.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229