Minska din shopping med Pinterest!

Det måste tagit mig ett halvår att få tummen ur arslet och faktiskt skriva det här inlägget. Men nu är vi alltså här, med bilder av varierande kvalitet och utformning, för att prata om "pinterest-hacket" jag använder mig av för att inte gå bananas på shopping-kontot och samtidigt slippa problemet med vad jag ska ha på mig på morgonen.

Återigen vill jag betona att bilderna är av varierande kvalitet och utformning eftersom jag helt simpelt inte har kvar dem på datorn och därför inte kan göra så mycket åt det just nu. Såhär i övergången till hösten när alla materialisters shopping-nerv spritter lite extra känns det ändå värt att ta upp.

Jag är en sucker för vackra ting, även kläder, låt oss börja med det erkännandet. Jag är inte på något sätt bättre eller sparsammare än någon annan, snarare är det säkert tvärtom. Jag vet inte hur många timmar jag spenderat på att scrolla upp och ner på pinterest för att en stund senare finna mig själv betala flera tusen för kläder jag helt plötsligt kände att jag var tvungen att ha. Ni vet när man hittar en outfit som är helt perfekt men inser att man inte har något som ens liknar plaggen på bilden och så blir det bara en enda spiral av "men då behöver jag något att matcha det med och det hade kunnat kombineras med det här också så då måste jag köpa det också.... och sådana skor har jag inte, de MÅSTE jag ha annars blir mitt liv inte komplett". Ni vet? Man sitter och stirrar på en massa outfits man önskar att man kunde bära utan att ta hänsyn till verkligheten. En garderob som ligger mycket längre fram i tiden än vad din plånbok gör, eller vädret för den delen.

Så jag slutade drömma och började istället fundera på vad jag har och vad jag kan göra med det. Numera har jag en hel mapp på mitt pinterest-konto där jag bara sparar outfits som får mig att tänka på plagg jag redan har. Notera att outfiten i huvudet inte behöver vara precis som på bilden, det räcker att bilden påminner om vad som finns i min garderob och att det inspirerar mig till att bära en viss typ av plagg tillsammans.

Plötsligt känns mitt urval av kläder så mycket större, jag finner nya sätt att kombinera de plagg jag redan har och flera plagg som inte använts på länge kommer äntligen till sin rätt igen. Vill man vara säker på att inte trigga shopping-impulsen kan man ju hålla sig striktare med hur väl plaggen på bilden matchar din garderob men för min del räcker det ibland med små detaljer, något som påminner eller något som inspirerar till en ny kombination eller tillfälle. Det är också ett bra sätt att påminna mig själv om vad jag faktiskt har för kläder och på så sätt komma på nya sätt att bära dem som jag aldrig tidigare hade tänkt på då plagget var bortglömt.

Det bästa är inte bara att man sparar pengar på att inte impulsköpa saker man tror sig behöva. Dessutom har man en mood board skapad efter sin egen garderob vilket gör att man alltid kan titta efter inspiration och vara säker på att ens vision går att förverkliga. Snällt för huvud, snällt för plånbok, snällt för miljön.

Här nedan följer några exempel på outfits som inspirerats av min egen mood board och min egen garderob. Som ni ser är de inte precis likadana utan har bara agerat inspiration på ett eller flera vis.

Gillar

Kommentarer

MartaKristin
MartaKristin,
Du har så himla bra klädsmak, jag älskar dina outfit-bilder! 😊
nouw.com/martakristin
Svatantrya
Svatantrya,
Åh, tack så mycket fina <3
nouw.com/svatantrya
Alice,
Så jävla smart ju, ska nog sno din idé med en gång faktiskt!
miranodesign.blogg.se
Svatantrya
Svatantrya,
Härligt! Kul att kunna inspirera. Det är verkligen ett så mycket bättre alternativ än att bara samla på sig en massa "saker som är snygga och man önskar att man hade". Får en att se sin garderob på ett helt nytt sätt också om man har tur 😊
nouw.com/svatantrya