Svensson-livet vi aldrig trodde att vi ville ha

God morgon! Hänger på skolan en stund för att jobba undan lite uppgifter så att helgen kan bli lugnare. Lyssnar på Mange Hellberg som återigen har ockuperat mitt sinne. Det ösregnar för andra, kanske tredje, dagen i rad och jag cravear varmt chai-te med soyamjölk. Sött, sliskigt, varmt.

Ska snart kila över till kontoret för att jobba några timmar innan jag ska träffa en vän som jag inte sett på hur länge som helst, i alla fall inte på tumanhand. Vi hängde väldigt mycket förr, han bodde inne i Lund och fick ofta ställa upp när lilltjejen behövde någonstans att sova säkert efter en blöt kväll på krogen, eller bara hade hamnat i trubbel för öräkneliga gången i ordningen. Vi var sådana som alltid skulle vara vilda, fria och unga. Åtminstone var det den bilden jag hade. Det hade jag å andra sidan om allt och alla. Idag är han gift och har en liten dotter, och jag pluggar på högskolan med planer på att skaffa mig en karriär, lever sambolivet och drömmer om att skaffa familj och hus. Lustigt det där, hur vi bara växte upp helt plötsligt. Han är också en av de som aldrig slutat tro på mig. Han som för lite mer än två år sedan sade att "Hur illa det än var, var jag aldrig orolig över att du inte skulle fixa det. Du klarar dig alltid, du bara är sådan." Det orden lever jag på än idag. De orden gav mig den sista knuffen jag behövde för att börja blicka framåt igen, och inte bara en dag i taget.

Och nu ska vi alltså gå och ta en fika, prata om då och nu, om barn, om drömmar, om mål, om lycka, om svensson-livet vi aldrig trodde vi ville ha.

Jag slutar aldrig fascineras över livet och hur lite vi vet om det, även när vi tror oss veta allt, även om vi kanske tror att vi gett upp.

Känner att jag har en sådan period igen då jag bara fascineras, tänker, förundras. Det blir ganska lätt lite djupt då. Svårt att relatera kanske, jag vet inte om ni uppskattar det. Vill ni ha något mer konkret, eller önskar att jag utvecklar något, eller bara skriver om något speciellt ämne så får ni lägga en kommentar så lovar jag att ta det till mig och göra vad jag kan. Ha en fantastisk dag så länge. 🌹

Gillar

Kommentarer