du har tiden nu

Inget blev riktigt som tänkt. Istället för att börja på ett nytt fantastiskt jobb, är jag istället arbetslös. Världen håller andan och ingen vet riktigt när det här är över, och vad som väntar då. Jag vet att det inte finns någon mening med att slukas av allt det negativa, allt det som är utom min kontroll. Det finns för mycket att sörja just nu, därför ger jag inte rum till att sörja sådant som inte ens har hänt än. Det kommer bli bättre, det kommer bli bra. Så länge får man försöka kontrollera vad man kan, som vad man gör med all extra tid. För jag kan inte trolla med pengar, jag kan inte trolla med arbetsmöjligheter eller virusets framfart och konsekvenser. Men jag kan göra det bästa av situationen, jag kan fokusera på sådant som får tiden att gå, och kanske också framtiden att kännas ljusare.

Behöver du också något att göra under tiden du är lite mer ledig än vanligt? Eller något att distrahera dig med när världen känns på tok för oberäknelig och skrämmande? Det första jag gjorde när jag fick samtalet om att jobbet inte blir av, inom den närmaste framtid i alla fall, var att gråta. Släppa ut allt, tillåta mig att känna. Sedan skrev jag, en lång lista på allt det där jag annars önskar att jag hade mer tid för, allt det där jag annars drömmer om att göra, och de små saker i vardagen som jag faktiskt kan kontrollera för att göra framtiden lite enklare, lite tryggare och lite bättre.

- Ta långa promenader i solskenet, eller ägna dig åt några uteaktiviteter du aldrig får tid till. Själv gick jag och fiskade, vilket är något jag gjort sedan jag var barn men alldeles för sällan tar mig tid till nuförtiden.

- Fotografera alla kreativa bilder som funnits i tankarna men aldrig hunnits med

- Äta lyxiga långfrukostar och njuta av mornarna

- Byta frisyr (för min del fläta i dreadsen igen) och inte behöva bry sig om vad någon tycker.

- Använda alla fina outfits som kanske inte passar på en arbetsplats

- Skriva poesi, noveller ... kanske en bok?

- Läsa mängder av böcker

- Göra om i hemmet

- Testa nya budgetrecept

- Är du kreativ som jag och frilansar ibland? Passa på att bygga upp/snygga till din portfolio eller hemsida, eller varför inte jobba på ditt varumärke för framtida jobb?

- Träna på att spela instrumentet som annars mest står och dammar på grund av tidsbrist.

- Sök jobb som kanske känns läskiga men testar din kompetens mot arbetsmarknaden. Är du arbetslös som jag finns det inget att förlora på det!

- Rita eller måla tavlor, gärna medan du dricker en lyxig latte eller ditt favoritte.

- Organisera din dator, externa hårddisk och mobiltelefon.

- Ta vara på sådant som glömts bort i skafferiet.

- Se över onödiga utgifter och abonnemang eller prenumerationer.

- Ta en gratis onlinekurs eller lär dig något nytt via youtube.

- Ägna mer tid åt sådant som får dig att må bra, som yoga eller meditation. Kanske extra viktigt just nu.

- Släktforska? Varför inte? Du har tiden och mycket går att hitta gratis.

Det går inte att kontrollera allt som händer. Och visst kan det kännas hopplöst med allt som händer, än mer om du kanske förlorat jobbet och oroar dig för hur du ska klara dig i framtiden. Men oavsett om du söker jobb eller bara har extra tid hemma kommer du fortfarande att ha tid över som du annars inte har, och den tiden kan du göra vad du vill med.


Vilka tips har du på vad man kan lägga sin tid på för att må lite bättre och hålla sig sysselsatt?

Gillar

Kommentarer

wordlycornerblog
wordlycornerblog,
Så bra tips verkligen. Jag har ju fortfarande lika fullt upp som innan men önskar jag hade mer energi över till massa av de där sakerna du listar 😊. Ledsen att det blev som det blev över jobbet vännen <3
nouw.com/wordlycornerblog