Det måste inte alltid vara bra

Idag var en sådan dag då jag fastnade i annat och inte hann med tåget till jobb. Eftersom jag kan jobba lite när jag vill utan att egentligen behöva hålla någon uppdaterad är det ingen fara på taket men det är klart att det svider i plånboken förr eller senare. Där är jag en sådan person som ser en möjlighet att göra något nytt, söka nya vägar och lägga grunden till det jag egentligen vill göra. Gör man det man älskar istället för att jaga pengar kommer så småningom det du älskar att generera pengar. Jag vill tro det i alla fall. Om man var körd när man gjorde det man älskar, vad hade då varit meningen med livet liksom?

Så jag skrev ihop ett brev till omvärlden. Jag har tänkt på det ett tag, att göra ett snyggt CV i InDesign. Men jag var ivrig och orkade inte göra ett stilrent och proffsigt CV - så jag tänkte om. Om jag gör något som sticker ut, fast utan att vara särskilt bra? Fjärilar är alltid kul, tänkte jag. Och så började jag lista allt det jag är bra på men glimten i ögat och en stor dos personlighet. Det kändes lustigt att lista upp allt sådär. När tänkte man ens senast på allt man faktiskt är bra på? Vi är så bra på att alltid se vad vi är dåliga på, eller vad vi inte är bäst på. Men måste man vara bäst? Ibland är bredden viktigare än spetskompetens och ibland är personlighet viktigare än ett stilrent CV.

Jag förväntar mig inte att jag ska få jobb på det. Men jag kommer bli igenkänd. Ibland är det inte vad som är bra som är bäst, ibland måste man bara vara ivrig.

Gillar

Kommentarer