Design för de som kämpar

Det fanns en tid då jag inte vågade prata om hur jag mådde, eller hur jag mått. Det fanns en tid då jag skämdes över vem jag varit och att jag inte uppskattat livet. En tid då jag förnekade att jag fler gångar försökt, eller ens tänkt på, att göra slut på mig själv. Jag skäms inte längre och jag tycker inte heller synd om mig själv. Istället försöker jag finna en mening med allt, och se tröst i att mina erfarenheter kan hjälpa någon annan. Som min mamma sade i lördags "När vi börjar prata om det kanske inte hela världen öppnar sig, men åtminstone världen omkring oss".

Därför tycker jag det är så fint att det finns de som öppet vågar prata, som talar direkt från hjärtat oavsett vilket mörker det än berättar om. De modiga, överlevarna, de som kämpar - inte bara för sig själv. En sådan person känner jag. Vi gick i skolan ihop och på Instagram kan jag se hur han öppet skriver om sin utmattning, om sina självmordsförsök och sina diagnoser. Det är inte alltid vackert, men det är alltid ärligt.

Han är också en designer och har valt att designa för alla dem, för alla oss, de som upplevt mörkret. De som tagit sig ut på andra sidan och de som inte orkade, de som slukades. Idag fick jag ett paket på posten från honom. Ett av hans hjärtan som han gjort. Jag fick det som ett tack för att jag stöttar honom och ett tack för att jag delar med mig. Det är något av det finaste jag någonsin fått.

De sitter i en blomkruka nu, vid den lilla monsteran som fortsätter växa och breda ut sig över den öppna spisen. Växer, utvecklas, precis som jag. Den sitter där som en påminnelse, om ärren, om stygnen i hjärtat som aldrig går bort, men främst en påminnelse om livet och hur tacksam jag är över att jag valde att fortsätta det.

Ni hittar hans instagram här.

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Så fint initiativ av honom att skapa för alla som tagit sig igenom kampen. Ska definitivt kika in hans Instagram. Ta hand om dig fina Sofié ❤️
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,
Eller hur? Tycker också det. <3
nouw.com/svatantrya
Emmamehrali
Emmamehrali,
Vi måste våga prata om det även om det känns svårt <3
nouw.com/emmamehrali
Svatantrya
Svatantrya,
Ja, men verkligen! Vi måste prata mer om allt det svåra!
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229