Den obekväma tanken har alltid intresserat mig

Då jag pratar om aliens, konspirationsteorier och en alternativ värld lika ofta som jag skriver om det, om inte oftare, så får jag ofta frågan om jag tror på allt jag läser och hör. Svaret är såklart nej. Jag har varit en kritisk tänkare sedan jag var liten och ifrågasätter ofta rimligheten i allt - inklusive mina egna tankar och kaffet på jobbet (att inte ha Skånerost i Skåne tyder faktiskt på fruktansvärt dåligt kaffesinne). Däremot gillar jag att ifrågasätta, vrida och vända på saker och alltid ha ett öppet sinne för en annan värld än den jag tror mig leva i.

Att jag kan ställa mig frågande till vaccin gör inte att jag per automatik skulle strunta i att vaccinera mina egna ungar - det gör bara att jag i högre grad kan förstå de som inte gör det och att jag kan ta ett aktivt beslut baserat på mer än ett intryck eller en källa. Att jag ifrågasätter syftet med de högst orimliga krig som ständigt förs i världen betyder inte att jag per automatik tror att världens ledare är reptiler med en agenda - det gör att jag kan se vad som sker ur mer än ett perspektiv, göra vad jag kan i mitt lilla liv för att inte stödja andra människors död och hålla mitt sinne öppet för att de krig som utförs är baserat på något helt annat än religion och hat.

Konspirationer har funnits alltid, även om ordet inte är så gammalt. Och konspirationsteorier har ju inte bara varit tagna ut luften alltid. Att jag har ett intresse för konspirationsteorier är dock inte detsamma som att jag tror på dem. Jag uppskattar helt enkelt bara att ha mer än en linje att gå på, att vara öppen för andra tankar men framför allt tycker jag mest det är en härligt omtumlande känsla, om än något läskig ibland, att hålla sig medveten om att vi människor som individer, aldrig kommer veta allting.

Sedan jag var liten har tanken på att vi är myror i en glasburk funnits där. Som om någon annan bestämmer hur vi ska leva våra liv, och vad syftet med livet ska vara. Och vi bara knallar på, i tron om att vi lever våra liv på våra villkor. Att vara fången i en glasburk, lyckligt ovetandes, är en ganska obekväm tanke - men den har alltid intresserat mig. Och den driver mig framåt. Jag vill veta mer, jag vill se mer, jag vill kunna förstå mer. Jag vill veta vad mitt syfte i glasburken är.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229