Bring back the original foliehatt!

Foliehatt. Vad betyder det för dig?

Enligt wikipedia (säkraste källan sedan tidernas begynnelse ni vet) så betyder det:

".....en pejorativ benämning på en person som anammar, sprider och tror på pseudovetenskap

och diverse konspirationsteorier.[1] Obefintlig eller bristande källkritik är utmärkande drag.Foliehatt fanns med i Språkrådets nyordslista 2011.

Uttrycket kommer från att det ibland påstås, som satir och humor, att en del människor bär huvudbonader inklädda eller fodrade med aluminiumfolie i tron att den skall skydda från exempelvis elektromagnetisk strålning och tankeläsning, till exempel från utomjordingar.[2] Foliehatten har kommit att bli en symbol, särskilt i bloggosfären, för pseudovetenskap och konspirationsteorier."

Och det är väl ungefär så jag alltid tolkat det. Fast kanske i en något mer positiv ton. En foliehatt för mig är en person som släppt den galna idén om att vi skulle vara ensamma i Universum, någon som intresserar sig för konspirationsteorier och någon som är öppen för att saker och ting kanske inte fungerar just så som vi lärt oss att de gör. (Och som givetvis framstår som en total tokstolle i andras ögon.)

Därför har jag så jävla svårt att hänga med när de jag anser vara foliehattar nu har hoppat på trenden att kalla diverse meningsmotståndare för foliehattar till höger och vänster. Främlingsfientliga sätter foliehattar på PK-maffian och stenkastande vänster-kids sätter följehattar på järnrörsligan.

Är chemtrails, oprövade vaccin och utomjordingar orsaken till invandringen och rasismen eller vad fasiken är det frågan om egentligen?

Sluta misshandla min foliehatt! Jag tycker om den, jag är safe i den! Okej!?

Gillar

Kommentarer

emblas.se
emblas.se,
Jag har alltid tänkt att foliehattar är såna som är rädda för att folk kanske kan läsa deras tankar, och foliet stoppar det.. typ som den där killen i Mysteriet på Greveholm som satte en kastrull på huvudet! ^^
www.emblas.se
Svatantrya
Svatantrya,
Hahaha ja men precis! Det är ju lite så jag ser på mig själv med självdistans inräknad typ haha
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229