Bland träden och de vildvuxna snåren

En kobent liten jänta i skogen. "Ta en bild på mig", sade jag trots att jag vet att resultatet aldrig blir vad jag tänkt när någon annan står bakom kameran. Ekorrar som susar förbi, de låter som vajrar som går av. Swoosh-swoosh-swoosh. Såg minst sju stycken under vår korta promenad, tänk hur det man fokuserar på plötsligt finns överallt. Det var inte lika varmt som igår, inte lika soligt heller, men det gör inget när man ändå kan lämna vinterjackan i klädkammaren och traska runt i jeansjacka utan tjocktröja under. Inget skriker frihet lika högt som den nordiska våren som låter sina knoppar sträcka sig mot himlen.

Smyger på ekorren, blir varm i själen när han stannar upp och ser på mig. Påminns återigen om hur mycket jag trivs här, i det vilda, bland träden och de vildvuxna snåren. Enda sedan jag var barn har jag sökt äventyren här och jag har inte slutat leta. Tänker på tiden då jag bodde i stan, där jag lät rastlösheten föra mig fram och tillbaka mellan krogar och neonskyltar, kullersten och betonghus. Hur jag ständigt kämpade för att trivas, hur jag trodde min rastlöshet skulle ebba ut, hur jag trodde jag funnit äventyret. Men jag letade förgäves, jag hade aldrig hittat hem om jag stannat kvar.

Grillpremiär hos svärföräldrarna, säkert hos många andra också. Lillkillen som samlar stenar i trädgården och den gamla hunden som ligger och flåsar på trädäcket. Det är svårt att inte vara lycklig nu, det är svårt att inte tro att allt är möjligt. Man föds på nytt tamejfan.

Imorgon åker Vikingen iväg igen, själv ska jag skriva examensarbete och intervjuer tills fingrarna blöder. Lägenheten borde städas, det blev inget av det i helgen. Man måste ingenting faktiskt och det är viktigare att umgås. Ikväll vill jag se filmen om Astrid, äta kex med smör på och kramas under en filt. Imorgon är det måndag och det är inte det minsta jobbigt ändå. ♡

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Älskar hur du skriver Sofie, speciellt meningen; ”man måste ingenting faktiskt och det är viktigare att umgås”... En tankeställare! Lycka till med examensarbetet nu ❤️
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,
Lätt att glömma bort och krävs att man påminner sig själv ibland <3
nouw.com/svatantrya
Bunny
Bunny,
Vädret denna helgen har verkligen varit helt otroligt <3
bunnydrugz.blogg.se
Svatantrya
Svatantrya,
Jaaa! Älskar det! <3
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229