Baby I was born att vara jävligt liten

Ja det blev inte mycket bloggande idag. Jag drog till Center Syd och fixade naglarna (fick ett presentkort av sambon i julklapp, så det fick bli där den här gången) och när jag ändå var där passade jag på att handla lite saker jag behöver. En av de saker jag saknar i garderoben är ett par byxor att ha på mig när jag jobbar på puben. Jag upptäckte nämligen lagom till första helgens jobb att jag gjort mig av med alla vanliga jeans jag äger. Att knalla runt i leggins känns opassande och alla andra byxor jag äger är för långa eller för vida för att kunna säkra att jag kör hem utan brutna armar och ben.

Jag sprang runt i varenda jävla butik som kunde tänka sig ha slim-fit-byxor till mig. Inne på Gina Tricot fann jag ett par som i alla fall nästan satt där de skulle och inte var en halv meter för långa men att köpa ett par nya brallor för 400 spänn, som jag inte kommer använda mer än till jobb varannan helg, kändes sjukt övärt. Färgen och modellen var liksom bara fel i övrigt. Så till sist svalde jag stoltheten och traskade in på min trogna vän, HM's barnavdelning. Grabbade tag i storlek 164 och kände mig liten redan då, för att sedan inse att de var förstora. FÖRSTORA!?

Slutligen blev det ett par svarta låtsas-jeans som är skönare än ett par fluffiga menstrosor en varm sommardag - i storlek 152. Kan vi bara andas en stund och påminna oss själva om att jag är 25 jävla år?! Inte har jag blivit mindre än jag varit förut heller, om man inte räknar med ett par spritfluffiga år. Har kidsen blivit större eller har jag helt sonika bara stannat i växten när jag var typ... 11? Tro fan jag aldrig hittar byxor som passar...

Kände mig kränkt för en stund, som den kräfta och lättkränkta grinolle jag är. Sedan blev jag lite ledsen när jag tänkte tillbaka på den lilla tjejen som gjorde allt för att bli större och få kurvor som sina vänner och på alla kommentarer som folk tycks tycka det är okej att slänga omkring sig bara för att man är liten och smal. Sedan messade jag mamma som i vanlig ordning berättade att jag alltid varit en väldigt liten tjej med ett mycket stort hjärta och att det inte alls är något galet med min kropp. Hon är allt bra den där mamman. Hon vet hur man smörar så att man tror henne.

Så nu tänker jag leva på det ett tag, och äga mina löjligt små byxor som den lilla queen jag är. Eller något.

Gillar

Kommentarer

soderluundd
soderluundd,
Jättefin blogg! 😊
nouw.com/soderluundd
IP: 82.99.3.229