Avföljde över 200 instagramkonton

Jag är inne i en period där jag försöker dra ner på allt som kan ge mig negativa vibes - sociala medier är en stor del av den kakan. Den som inte håller med är fast i tidsåldern där ett "fotavtryck" på Lunarstorm var veckans happening.

Så häromdagen fick jag helt enkelt bara nog. Jag tröttnade på köphetsen, på alla saker jag blev sugen på att inskaffa mig, på alla perfekta faces som bara gav mig en längtan om att "se ut som dem" eller vara "lika vacker" istället för att faktiskt inspirera mig till en egen look eller liknande. Det finns många vackra människor som inspirerar mig, men det finns också många som bara utlöser dålig självkänsla eller får mig att låsa mig i ett stilmönster för att jag vill se ut som dem. Så jag började gå igenom vilka jag faktiskt följde på instagram, sållade ut de som ger mig något, som känns trevliga att följa, som inspirerar och peppar eller ger mig good vibes - resten fick ryka. Det blev över 200 konton som rök.

Det var inte bara en lättnad att sedan kunna skrolla igenom instagram utan att få ångest eller vilja slänga tusenlappar på materiella ting som förmodligen inte ens hade passat speciellt bra på mig eller i mitt hem ändå, det gav mig också en känsla av frihet att ha kommit till insikt.

Vad jag följer, vad jag väljer att se, är något jag väljer själv. Varför skulle jag välja att aktivt fylla mitt flöde med något som varken får mig att må bra eller ger mig något på annat vis mer än dåligt mående och stress? Det är ju faktiskt jävligt korkat.

Om ni går igenom eran instagram med den tanken, rannsakar er själva och gör som jag så berätta gärna hur det kändes och om det var något speciellt ni kom fram till eller tänkte på 💜

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229