Att vara någon annans inspiration

Även om jag ibland får kommentarer och mail från främmande människor som tackar mig för att jag inspirerat dem att göra en förändring sitt liv, respektera sig själv eller lämna en destruktiv relation, så är det en helt annan sak att höra någon säga det direkt till mig.

I helgen fick jag höra så många värmande ord att jag faktiskt inte visste vad jag skulle svara. Någon inspireras av mig, ser mig som sin motivation på sin egen resa. Någon som gått igenom ett rent helvete ser på mig, känner igen sig och fortsätter ta sig framåt i livet med mig, lilla jävla jag, som inspiration. Det är helt galet.

Samtidigt är det ju ändå en av anledningarna till att jag startade den här bloggen, för att kunna dokumentera min resa och visa andra att det går. Men flera gånger har jag frågat mig själv om det gör någon skillnad, och hur jag ens ska nå fram. Jag har många gånger känt att jag har slut på saker att säga, slut på goda råd eller motiverande historier. Som att jag har slut på saker att säga utan att upprepa mig själv eller riskera att älta gammal sorg.

Men nu satt alltså någon och tackade mig för allt jag gör för andra, bara genom att finnas till. Att blicka framåt, följa mina egna drömmar, resa mig upp och gå när det var dags, att älska och respektera mig själv, att hela tiden sträva efter att göra så vackra fotavtryck på jorden som möjligt och varje dag försöka leva lite mer äkta, lite mer hälsosamt och lite mer ärligt mot mig själv och min omgivning - det är det bästa jag gjort för mig själv, och nu alltså även för någon annan.

Kanske behöver jag inte känna en sådan press på att rädda hela världen med analyser och råd, kanske är det bara så enkelt som att visa vägen, leva sitt liv och låta andra följa efter?

Jag är rörd över de fina orden men framförallt är jag glad att min resa kan hjälpa någon annan i sin. Att vända sitt liv och ta sig upp från botten är en sak, att vara anledningen och inspirationen till att någon annan gör det, det är något helt annat. Det är förmodligen det största och vackraste jag lyckats med i hela mitt liv.

Har ni någon person som inspirerar er, eller har ni kanske inspirerat någon annan på något sätt?

Gillar

Kommentarer

Bunny,
Bunny
IP: 82.99.3.229