Att ta tid för sig själv

Fredagen försvann. Inlämning av veckans case och Open pitch inför kunden. Det gick bra, bättre än väntat faktiskt. Kunden var nöjd och belåten och vi känner äntligen att projektet verkligen kommer framåt - en skön känsla. Vi är halvvägs nu. Vi firade lite kort på en mysig pub innan jag åkte hem för att fredagsmysa med tacos framför en bra film.

Det är mycket som löper parallellt nu, både i skolan och på jobbet och utöver det har jag egna intressen och hobbies. Dessutom närmare sig praktiken med stormsteg och jag har ännu inte någon fastställd praktikplats. För att orka med krävs det att man tar hand om sig själv och tar till vara på den tid man har över.

Istället för att börja lördagen med att sätta mig vid datorn och jobba tog jag därför istället mig tid för ett långt värmande bad och ett yogapass. Andningen kändes tung och ångesten låg och puttrade under ytan. Den kommer alltid efter en spänd period. Fokuserade på huden som snuddade vid mattan, på bröstet som reste och sänkte sig, på ljudet från vindarna runt husknuten. För en stund släppte jag framtiden och dåtiden, och var bara här. Nu.

Jag har några småsaker som måste göras till på måndag men främst kommer helgen gå åt till att vila, ta hand om ett hem som glömts bort under långa dagar och en söndagsmiddag hos farmor. Jag älskar att hålla igång, jag älskar att vara i rörelse, men jag har med åren lärt mig vikten av att ladda om och prioritera vad jag mår bra av. För somliga kanske mina helger verkar tråkigare nu, men för min egen del är veckorna roligare än någonsin förr. Det kräver sin balans, något man nog tränar på hela livet.

​#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Du är så klok fina Sofié 💕 Så viktigt att ta vara på den lediga tiden som du säger; att vara i nuet och kunna ladda om batterierna emellanåt. Verkligen något vi alla behöver träna på 💖 Kram
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,
Men vad fin du är <3 Tack! Ja man lär sig den hårda vägen om inget annat. Även om man som jag har en hjärna som gärna springer på konstant klarar inte kroppen alltid samma tempo. Då gäller det att tillfredställa båda på ett finurligt sätt 😉
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229