Allt förutom det där.

Krälade ur sängen någon gång mellan sju och åtta. Minns inte vad klockan var men halsen ömmade och jag bytte kaffet mot te. Satte mig på golvet medan vattnet kokade, tänkte att här skulle man kunna ta en fin bild någon dag. Ögonlocken var tunga, lika bra att koka en kanna kaffe ändå. Scrollade twitter och läste om en liten pojke som använts som sexslav av en man som beskrev det hela som "en favoritsyssla". Hade fortfarande de svältande barnen i Jemen på hornhinnan sedan nyheterna kvällen innan. Några minuter senare läser jag hyllande kommentarer om en rik blondin vars livsmål är att slippa laga mat för att hinna tjäna mer pengar, pengar som läggs på människor som väljer hennes kläder och borstar hennes hår. Tänker att det är väl själva fan. Det är väl fan att världen ska vara så svartvit. Det är väl fan att människor inte kan ge sig själv den bästa verkligheten utan att fullständigt blunda för andras. Att människor inte kan fokusera på sig själv utan att sluta lyssna på de runt om en.

Låste in mig kontoret. Skrev skoluppgifter tills fingrarna krampade. Tänkte att jag ska minsann bli någonting, och när jag blir det då ska jag bli allt förutom det där.

Gillar

Kommentarer

BelleTherese
BelleTherese,
janielindahl
janielindahl,
Fasiken så bra! Tack för att du sätter ord på dina tankar på det här viset. Känner igen mycket i det du skriver, världen är fan upp- och ner!
nouw.com/janielindahl
IP: 82.99.3.229