10 000 timmar

Att jag inte är skitbra på Photoshop är inget jag sticker under stolen med. Att den största anledningen är bristande tålamod är inte någon jätteklurig slutsats att dra. Men ibland händer det att jag tar mig i kragen och tränar ändå. Varje gång får jag börja om på grundnivå eftersom jag glömt allt jag gjorde för sådär ett år sedan eller när nu tålamodet infann sig senast.

Någon sade att det tar 10 000 timmar att bli bra på något. Jag misstänker att det också krävs att dessa kommer i en hyfsat tät följd. Om inte - lucky me! Då kanske jag är duktig lagom till jag fyller hundra om jag snabbar på ordentligt och får lugnande utskrivet av något mysko läkare i en gränd någonstans.

Anyway. Eftersom jag är och fotograferar bröllop idag (där har jag i alla fall lite mer tålamod) så bjussar jag på det senaste försöket att återigen bli vän med Photoshop. Med tanke på att humöret började sjunka i samma stund som jag skapade det första lagret så får jag väl ändå säga att det blev okej. Man lär så länge man lever och jag behöver tydligen bli skitgammal.

Gillar

Kommentarer

JuliaSkolli
JuliaSkolli,
Tycker det blev fint ändå, och du lär dig mer för varje bild du redigerar ovasett om du blir nöjd eller inte!
nouw.com/juliaskolli
Svatantrya
Svatantrya,
Tack! Det är sällan jag använder Photoshop alls nuförtiden eftersom jag mest gör ren redigering och då använder jag Lightroom. Men jag vill verkligen lära mig behärska programmet, speciellt eftersom det känns som att jag annars kastat bort sååå många skoltimmar haha. Sedan uppdateringen är vissa saker dessutom väldigt annorlunda känns det som. Men ja, man lär sig ju för varje gång jag övar, oavsett resultatet 😊
nouw.com/svatantrya
IP: 82.99.3.229