- Recharge -

När du står och stampar på samma ställa och livet blir överväldigande - gör en förändring. Det behöver inte vara något extremt, det kan räcka med att sortera ut alla de saker du inte använder, eller en ny färg på håret. Bara den ger dig motivation att utvecklas i den riktning du önskar.

Hej på er jordlingar!

Jag behövde en pause. Det slog mig att jag med kompletteringar och omtenta inräknat studerat 4 kurser samtidigt den senaste månaden - samtidigt som jag jobbat, försökt ge Vikingen min uppmärksamhet, skött livet i allmänhet och ovanpå det velat hålla bloggen igång. Det blev inte hållbart till sist. Jag fann mig själv i en vild storm av stress där jag prioriterade bort mitt välmående så till den grad att jag knappt kunde komma ihåg om jag ätit frukost eller inte. Mest troligt inte.

Att inte blogga gjorde mig först ännu mer stressad men genom att glida på den acceptans av livets upp- och nedgångar som jag fann mig i inför tentamen - så kunde jag slutligen fokusera på vad som var viktigast.

Jag behövde ladda om, göra en förändring, ställa om fokus. Jag har låtit bloggen och allt annat i livet få vara medan jag fokuserat på att hitta fokus och inspiration igen. Jag är en ganska stresstålig människa och jag älskar att ha mycket på gång, men efter särskilt intensiva perioder är det också viktigt att bara sätta sig ner, andas och hitta vägen igen. Jag behövde utvärdera, inte bara mina vardagsrutiner och mina personliga prioriteringar, utan också vad jag vill åstadkomma med allt jag gör.

Så jag klippte av mig mina naglar som varit mitt signum, eftersom jag kom fram till att jag inte vill stressa för en tid på en nagelsalong - och jag inte heller längre vet om det är värt pengarna längre. Jag struntade i en deadline jag hade igår för att jag efter lång övervägning konstaterade att den inte är avgörande för mitt betyg och därför inte heller något att stressa in i kaklet för. Jag tog tag i alla småsaker som jag skjutit upp, satte mig i soffan och läste en bok som inte gav mig något mer än avslappning. Jag rullade ut yogamattan och njöt av den tysta morgonstunden för mig själv. Jag skrev ner vad jag inte trivs med i livet och formulerade och visualiserade sedan lösningen.

Sedan bestämde jag mig för att göra en förändring.

Gillar

Kommentarer

egoettu
egoettu,

Man måste komma ihåg att ens välbefinnande MÅSTE komma först. <3

nouw.com/egoettu
Svatantrya
Svatantrya,

Precis! Och jag kände att det inte fanns tid nog att både ta igen plugget och spendera en massa tid på hobbies utan att kollapsa totalt. Nu känns det dock som jag är i fas igen och har på köpet fått rannsaka mig själv och hittat både inspirationen men också syftet med allt jag gör. WIN WIN <3

nouw.com/svatantrya